eficacitatea regulilor casei
Deoarece regulile casei nu sunt de obicei convenite individual, ci sunt de obicei aplicate tuturor chiriașilor pe un formular, ele trebuie să devină și o parte legală a contractului. Aceasta presupune ca chiriașul să aibă de fapt posibilitatea de a lua notă de regulile casei. Proprietarul este în siguranță dacă regulile casei sunt atașate contractului de închiriere ca anexă. Prin urmare, în practica noastră de management, atașăm regulile casei la contractul de închiriere și le solicităm să confirme confirmarea noastră prin semnarea lor.
regulile casei și contractul de închiriere
Prin elaborarea regulilor casei, un proprietar nu poate stabili noi obligații contractuale din partea chiriașilor și nici nu poate restrânge drepturile de utilizare ale chiriașilor convenite în contractul de închiriere. Prin urmare, nu este posibil ca proprietarul să oblige chiriașul de la parter să efectueze singur serviciul de iarnă cu ajutorul regulilor casei sau să interzică comunității casei să folosească grădina comună, așa cum sa convenit în contractul de închiriere. Proprietarul are însă opțiunea de a reglementa serviciul de iarnă stipulat în contractul de închiriere sau folosirea grădinii (și) ulterior mai detaliat prin regulile casei.
Sunt posibile acorduri individuale cu fiecare chiriaș
- Un proprietar poate conveni contractual anumite reguli ale casei cu fiecare chiriaș în parte, ca parte a încheierii contractului de închiriere.
- În calitate de proprietar, asigurați-vă că acordurile individuale cu un chiriaș care se abat de la regulile generale ale casei au prioritate în contractul de închiriere. Dacă s-a convenit în contractul de închiriere că chiriașul își poate parca mașina în curte, o interdicție generală din regulile casei nu are sens pentru el. Nici după aceea.
Obligațiile și drepturile chiriașului sunt convenite în contractul de închiriere. Regulile casei conțin doar reglementări pentru proiectarea acestor obligații și drepturi contractuale.
Obiecte de reglementare ale regulilor casei
perioadele de odihnă
Perioadele de odihnă definite ocupă mult spațiu. De obicei, sunt date momente în care activitățile perturbatoare, cum ar fi tunderea gazonului, curățarea mașinii, efectuarea de reparații sau muzică trebuie evitate. În principiu, un proprietar nu poate interzice astfel de activități, mai ales dacă acestea au loc în propriul apartament al chiriașului. Cu toate acestea, el poate preciza momente în care astfel de activități trebuie evitate. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că fiecare chiriaș poate cere ca chiriașul perturbator să respecte vremurile de liniște.
Exemplu de redactare: Orele de liniște trebuie respectate între orele 13:00 și 15:00 și între 22:00 și 8:00 a.m. În perioadele de odihnă, orice zgomot peste volumul camerei trebuie evitat. În special, trebuie evitată cântatul la instrumente muzicale, utilizarea aparatelor electrocasnice puternice și efectuarea lucrărilor manuale puternice peste volumul camerei în timpul perioadelor de odihnă. Și în afara orelor de liniște, trebuie să aveți grijă pentru a evita zgomotele evitabile, cum ar fi trântirea puternică a ușilor și urcarea scărilor sau muzica enervantă sau recepția televiziunii. Muzica house este permisă maxim 1,5 ore pe zi, cu condiția ca volumul camerei să fie depășit.
securitate în casă
Acest lucru poate fi specificat și în regulile casei. Aici trebuie avute în vedere încuierea ușilor de la intrare, porților de grădină, garajelor sau accesul la parcarea subterană. Menținerea liberă a căilor de evacuare sau prevederile pentru evitarea pericolelor de incendiu și a pagubelor de apă pot fi definite mai detaliat în regulile casei.
Utilizarea zonelor din curte sau gradina
Poate fi o surpriză pentru mulți chiriași, în general chiriașii nu au dreptul de a împărți spațiul în curte sau grădină decât dacă este convenit contractual între părți. Dacă nu există o reglementare contractuală, drepturile de utilizare rezultă din circumstanțe. Dacă, de exemplu, toți locatarii își parchează bicicletele în curte, un nou chiriaș nu poate fi împiedicat să facă acest lucru.
Copii care se joacă
Copiii nu trebuie să fie împiedicați să se joace după regulile casei, mai ales dacă există o grădină comună sau un loc de joacă. Din motive de securitate însă, proprietarul poate interzice jocul în anumite zone (garaje subterane, spălătorii sau zonele din curte). Este de la sine înțeles că jucăriile sunt puse din nou deoparte, locurile de joacă sunt păstrate curate și se respectă momente de liniște. Copiii au aceleași drepturi ca și părinții lor .
antenă
Instalarea antenelor parabolice poate fi, de asemenea, o problemă în regulile casei. De regulă, este nevoie de acordul proprietarului, care ar trebui să-și păstreze apoi influența asupra aspectului exterior al clădirii.
la grătar
Verificați contractul de închiriere! Dacă proprietarul dvs. v-a interzis să faceți grătar pe balcon sau în grădină în contractul de închiriere sau dacă a permis să faceți grătar cu restricții, ar trebui să vă respectați. Dacă nu vă conformați, dumneavoastră, în calitate de chiriaș, riscați un avertisment sau, în cazul încălcărilor repetate, rezilierea.
Și dacă nu există nicio interdicție în contractul de închiriere, atunci este permisă o dată pe lună, nu? Părerile instanțelor districtuale diferă. Judecătoria districtuală din Aachen consideră că este permisă grătarul de două ori pe lună, în timp ce tribunalul districtual din Düsseldorf nu a avut absolut nicio simpatie pentru fanii grătarului și a interzis sumar să faci grătar cu cărbune pe balcon. Deci jurisprudența este diferită. Judecătoriile se concentrează pe cazul individual: balcon sau grădină, dezvoltare densă etc.
Dacă faci grătar pe balcon, dacă se poate cu cărbune și vecini sensibili, nu trebuie să fii surprins dacă sună la biroul de ordine publică pentru că vecinul s-a plâns de fumul și mirosul care se mută în apartamentul lui. Autoritățile califică acest lucru drept infracțiune administrativă care poate fi amendată. Pentru a evita această dispută, ar trebui să cumpărați un grătar pe gaz sau electric și să vă informați în timp util vecinii.
sarcini de curatenie
În regulamentul casei se poate reglementa rotația casei scării și curățarea trotuarelor precum și obligația de defrișare și stropire pe timpul iernii. Proprietarul poate comisiona toți chiriașii sau, în cadrul unui acord contractual, un chiriaș individual. Dacă tu, ca proprietar, te gândești la asta, dacă chiriașii tăi vor folosi singuri mopul, trebuie să-l ancorați în contractul de închiriere. Dacă un chiriaș efectuează curățarea casei scării doar sporadic, în ciuda unui contract de închiriere, este posibil să nu externalizați pur și simplu, în calitate de proprietar, întreaga curățare a casei scării . Ar putea fi o trezire grosolană la următoarea factură de utilități.
utilizarea balconului
În principiu, balconul aparține proprietății închiriate și, prin urmare, este supus sferei de control a chiriașului. Este aproape imposibil să faci declarații cuprinzătoare despre ce reguli de utilizare, echipamente sau plantare sunt permise în regulile casei. La pronunțarea verdictului, judecătorii instanțelor districtuale analizează și condițiile locale și particularitățile regionale.
Asociațiile de chiriași și de proprietari sunt de acord că niciun proprietar nu poate oferi chiriașului său reglementări cu privire la forma și culoarea cutiilor de flori sau a mobilierului său. Uscarea rufelor pe un uscător de pe balcon cu siguranță nu este treaba proprietarului.
Pe de altă parte, devine ceva mai problematic dacă ați închiriat un condominiu în calitate de chiriaș, iar reglementările comunității prevăd că florilele trebuie atașate doar la interiorul balconului sau dacă există o cameră de uscare în bloc. iar la asta se face referire si in regulamentul casei .
În calitate de chiriaș, rețineți că, dacă chiriașii încalcă regulile casei, ei încalcă și contractul de închiriere. Prin urmare, proprietarul poate pretinde împotriva lor să se abțină de la sau să efectueze anumite acțiuni sau comportament și, dacă este necesar, să desființeze un chiriaș în cazul unei tulburări de durată a liniștii în locuință.
Coroana de Advent este permisă pe ușa apartamentului
În general, chiriașilor li se permite să atașeze o coroană de Advent la ușa apartamentului lor. Acest lucru este valabil și în cazul în care decorarea holului este deosebit de colorată. Potrivit deciziei Tribunalului Districtual din Düsseldorf, decorarea ușilor cu o coroană este o expresie a unei vechi tradiții de Crăciun și trebuie tolerată. În cazul specific, un proprietar a vrut să interzică unui chiriaș să atașeze o coroană colorată în exteriorul ușii, LG Düsseldorf, Az. 25 T 500/89.
Descoperă mai multe la Spflorin.Ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.